Di. t/m Vrij: Uitsluitend op afspraak / Za: Geopend voor bezoek (10:00 tot 16:00)
Consumenten: T. 06 – 38 99 16 57 / Bedrijven: T. 06 – 41 22 65 53

De olijfboom, ook wel de Olea Europaea genoemd, is één van de oudste bomen ter wereld en is een sterk symbool in vele tradities. Hij staat voor kracht, welvaart, trouw, vrede, overwinning, een lang leven en een positief toekomstbeeld.
Kenmerkend voor de olijfboom zijn zijn gedraaide stam, zilvergroene bladeren en zijn overvloed aan vruchten. De olijfboom is een stoere boom. Hij is uitgerust om droogte, temperaturen onder het vriespunt, vorst en zelf vuur aan te kunnen. Zijn wortels zijn zo sterk dat ze opnieuw kunnen groeien, zelfs als het lijkt alsof dat niet zo is. Door zijn veerkracht staat deze boom garant voor een levenslange ‘groene vriend’!
De olijfboom staat graag in de zon en heeft bij voorkeur een goed doorlatende zanderige kleigrond nodig die ietwat kalk bevat. Hij houdt niet van ‘natte voeten’. “Natte voeten” zorgen voor wortelrot. Echter mag de grond waarin hij staat nooit helemaal opdrogen. In het voorjaar kan de olijfboom, indien nodig, gesnoeid worden in de gewenste vorm.
Wist je dat...
Een olijfboom duizenden jaren oud kan worden.
De olijfboom altijd grijsgroen (wintergroen) is.
Bij een echte warme zomer de olijfboom ook in Nederland vruchten zal dragen.
Om olijven te eten ze eerst twee weken in water moeten weken, waarbij het water dagelijks ververst moet worden en vervolgens een maand in pekelwater moeten bivakeren. Pas dan zijn de olijven eetbaar.
De kleur van olijven, groen of zwart, te maken heeft met de periode waarin je deze oogst. De groene vruchten worden geoogst in september en oktober. Voor zwarte olijven moeten de olijven nog langer aan de boom hangen.
Al onze olijfbomen een paspoort hebben ontvangen en wij daarom kunnen verzekeren dat ze vrij zijn van virussen en ziekten.
Wij de olijfbomen bij u aan huis bezorgen!
Over ons:
Intraplant importeert, een grote verscheidenheid in soort en maat, olijfbomen. Voorbeelden zijn de olijfboom bonsai, de olijfboom op stam, de olijfboom Pon Pon en de olijfstruik. Onze olijfbomen worden handmatig door ons geselecteerd bij de meest toonaangevende kwekers in Zuid Europa en zijn uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat. Olijfbomen zijn winterhard en wintergroen wat garant staat voor jaarrond plezier.
Intraplant verkoopt en verhuurt olijfbomen aan zowel de zakelijke- als particuliere markt. Bijvoorbeeld aan de horeca en voor festivals, bruiloften, (bedrijf)feesten, tv-commercials, congressen, beurzen (beursdecoratie), a en overige evenementen. Inmiddels zijn wij een gevestigde naam op het gebied van plantenverhuur en bomenverhuur. Of het nu gaat om één enkele boom of een oerwoud.
Wij nodigen je van harte uit om op onze kwekerij, van Brienenlaan (eerste bedrijf rechts) in Honselersdijk, om te struinen in onze kas. Uiteraard staan wij klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.
Wij zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 – 16.00 uur op afspraak. Op zaterdag zijn wij van 10.00 – 16.00 uur geopend voor bezoek. Met interesse of vragen kun je contact opnemen met Vitor da Conceicao op telefoonnummer 06 – 38 99 16 57. Hopelijk tot snel!

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden:
Standplaats: Om de Olea europaea optimaal te laten groeien en bloeien, is het belangrijk om deze op de juiste standplaats te zetten. De olijfboom houdt van veel zonlicht en warmte. Plaats de olijfboom dan ook op een plek waar deze het maximum aan zonlicht krijgt.
Water geven: Hoewel de Olea europaea van nature voorkomt in een droog en warm klimaat, is het toch belangrijk om deze regelmatig water te geven. Vooral in de warme zomermaanden kan de olijfboom veel vocht verliezen en snel uitdrogen. Geef de boom regelmatig water, maar zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt. De Olea europaea houdt namelijk niet van natte voeten; hierdoor kan de plant snel last krijgen van wortelrot. Geef daarom regelmatig, bijvoorbeeld twee tot drie keer per week, kleine hoeveelheden water. Wanneer de bladeren van de olijfboom bruin of geel worden, krijgt de plant te veel water.
Verkleurde bladeren: Wanneer de bladeren van de olijf geel worden en afvallen is de oorzaak een te kort aan water. Maar ook bij een te veel aan water zullen de bladeren van de olijfboom opkrullen en afvallen. Ook wanneer de olijfboom het te koud krijgt zal hij zijn blad verliezen.
Licht en warmte: Van nature is de Olijfboom gewend om in vol zonlicht te staan daarom heeft de plant behoefte aan een maximaal verlichte standplaats. Zet de plant dus op een plek met zoveel mogelijk direct zonlicht. In principe is alleen een standplaats voor een raam op het zuiden geschikt. De plant staat bij voorkeur buiten in een pot of in de volle grond. Bescherm de boom wel tegen strenge vorst met bijvoorbeeld een vliesdoek, noppenfolie of een winterhoes. Minimale temperatuur voor een olijfboom is -5 ºC
Giftig: De olijfboom is niet giftig.
Sproeien en temperatuur: De olijfboom groeit van nature in het droge Middellandse Zeeklimaat en hoeft daarom niet besproeid te worden. In de zomer kan besproeien zelfs schadelijk zijn omdat de waterdruppels ervoor kunnen zorgen dat de bladeren verbranden. De Olea groeit in een warme omgeving en in de zomer. Bij de juiste temperatuur zal de boom ook vruchten krijgen. De boom kan echter ook prima tegen wat koudere temperaturen. Hierbij geldt dat de boom een enkele nachtvorst goed zal overleven, maar bij temperaturen onder de -5 graden of langdurige blootstelling aan kou, is het raadzaam om de boom te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek, nooppenfolie of een winterhoes.
Snoeien: Om de Olea europaea mooi en gezond te houden, is het belangrijk deze regelmatig te snoeien. De beste periode hiervoor is het voorjaar, voordat de boom gaat groeien. Snoei de takken die naar binnen groeien weg, zodat de boom een mooie vorm behoudt en er voldoende licht, ook in het midden, van de plant kan komen. Ook dode takken moeten worden weggesnoeid zodat de boom alle energie kan gebruiken voor nieuwe takken en bladeren.
Voeding: De olijfboom kan, vanaf maart tot en met september, maandelijks een handje koemestkorrels gebruiken om hem gezond en sterk te houden. Let er wel op dat u niet te veel voeding geeft, want dat kan schadelijk zijn voor de plant.
Ziekten en ongedierte: De olijfboom is gevoelig voor wolluis en schildluis. Deze laten zich zien in een witte uitslag op de bladeren. De wolluis en schildluis is met biologisch bestrijdingsmiddel prima te behandelen.


































Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.